Dit is een lijst gids met de meest gemaakte fouten bij het huren van een woning, zodat u weet wat u vooral niet moet doen en voorkomt dat u geld verliest.Veel mensen worden bij het zoeken naar hun nieuwe huis zo enthousiast over het vooruitzicht dat ze beginnersfouten maken. Dit zijn de 10 meest voorkomende fouten bij het huren van een woning:1. De kosten van de makelaars niet controleren. Als u wilt dat de makelaar een woning voor u vindt, moet u waarschijnlijk voor deze service betalen; de kosten kunnen een vast bedrag of een percentage van de huur zijn.2. Niet controleren of het onroerend goed is ingericht of niet. Als het is ingericht, zorg er dan voor dat er een ondertekende inventarislijst is van het meubilair dat in het pand blijft.3. Het niet controleren van de energie-efficiëntieclassificatie. Woningen met een hogere beoordeling zullen minder kosten om te verwarmen.4. Geen huurcontract hebben (en een ondertekend exemplaar bewaren). Sta erop om het huurcontract en alles wat het onroerend goed omvat schriftelijk te hebben om misverstanden te voorkomen. Neem ook de algemene voorwaarden van het contract op, mocht u dit later nodig hebben.5. Niet vragen (en bewaren van een kopie van de kwitantie) voor het bewijs van betaling van de aanbetaling en maandelijkse huur. De aanbetaling is meestal gelijk aan één of twee maanden huur en mag niet worden gebruikt om de huur te betalen. Idealiter zou het in handen moeten zijn van een derde.6. Niet in de huurovereenkomst vermelden wie verantwoordelijk is voor het betalen van de energierekeningen, gemeenschapskosten, lokale kosten en het uitvoeren van kleine reparaties aan het pand.7. Geen nauwkeurige inventarisatielijst aan het begin en einde van uw huurperiode maken. Het is een goed idee om een paar weken voor u vertrekt om een inspectie te vragen, omdat dit u tijd geeft om eventuele schades op te lossen en uw aanbetaling zo snel mogelijk terug te krijgen.8. Bij het huren van een woning met de optie tot aankoop op een later tijdstip, het niet goed laten onderzoeken van de woning om er zeker van te zijn dat alles 100% legaal is. Vergeet niet om over de aankoopprijs te onderhandelen en duidelijk vast te leggen en hierbij af te spreken of de te betaalde huus later van de vraagprijs wordt afgetrokken. Zorg dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd.9. Uw huurcontract niet registreren bij het lokale onroerendgoedregister. Op deze manier heeft de huurder nog steeds het recht om het pand te bezetten als het onroerend goed door de bank wordt teruggenomen. Vaak kan de nieuwe eigenaar de huurder vragen om te vertrekken. Ze hoeven het echter niet eens te zijn, noch zijn ze verplicht om een financiële regeling te accepteren om hen aan te moedigen het pand te verlaten.Tenslotte: Vergeet vooral niet dat u ALTIJD een onafhankelijke advocaat gebruikt die uw taal spreekt om elk aspect van de voorwaarden van het huurcontract te bespreken, om ervoor te zorgen dat uw belangen worden behartigd.

Meets gemaakte fouten bij het huren van een huis

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::
Dit is een lijst gids met de meest gemaakte fouten bij het huren van een woning, zodat u weet wat u vooral niet moet doen en voorkomt dat u geld verliest.
Veel mensen worden bij het zoeken naar hun nieuwe huis zo enthousiast over het vooruitzicht dat ze beginnersfouten maken. Dit zijn de 10 meest voorkomende fouten bij het huren van een woning:
1. De kosten van de makelaars niet controleren. Als u wilt dat de makelaar een woning voor u vindt, moet u waarschijnlijk voor deze service betalen; de kosten kunnen een vast bedrag of een percentage van de huur zijn.
2. Niet controleren of het onroerend goed is ingericht of niet. Als het is ingericht, zorg er dan voor dat er een ondertekende inventarislijst is van het meubilair dat in het pand blijft.
3. Het niet controleren van de energie-efficiëntieclassificatie. Woningen met een hogere beoordeling zullen minder kosten om te verwarmen.
4. Geen huurcontract hebben (en een ondertekend exemplaar bewaren). Sta erop om het huurcontract en alles wat het onroerend goed omvat schriftelijk te hebben om misverstanden te voorkomen. Neem ook de algemene voorwaarden van het contract op, mocht u dit later nodig hebben.
5. Niet vragen (en bewaren van een kopie van de kwitantie) voor het bewijs van betaling van de aanbetaling en maandelijkse huur. De aanbetaling is meestal gelijk aan één of twee maanden huur en mag niet worden gebruikt om de huur te betalen. Idealiter zou het in handen moeten zijn van een derde.
6. Niet in de huurovereenkomst vermelden wie verantwoordelijk is voor het betalen van de energierekeningen, gemeenschapskosten, lokale kosten en het uitvoeren van kleine reparaties aan het pand.
7. Geen nauwkeurige inventarisatielijst aan het begin en einde van uw huurperiode maken. Het is een goed idee om een paar weken voor u vertrekt om een inspectie te vragen, omdat dit u tijd geeft om eventuele schades op te lossen en uw aanbetaling zo snel mogelijk terug te krijgen.
8. Bij het huren van een woning met de optie tot aankoop op een later tijdstip, het niet goed laten onderzoeken van de woning om er zeker van te zijn dat alles 100% legaal is. Vergeet niet om over de aankoopprijs te onderhandelen en duidelijk vast te leggen en hierbij af te spreken of de te betaalde huus later van de vraagprijs wordt afgetrokken. Zorg dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd.
9. Uw huurcontract niet registreren bij het lokale onroerendgoedregister. Op deze manier heeft de huurder nog steeds het recht om het pand te bezetten als het onroerend goed door de bank wordt teruggenomen. Vaak kan de nieuwe eigenaar de huurder vragen om te vertrekken. Ze hoeven het echter niet eens te zijn, noch zijn ze verplicht om een financiële regeling te accepteren om hen aan te moedigen het pand te verlaten.
Tenslotte: Vergeet vooral niet dat u ALTIJD een onafhankelijke advocaat gebruikt die uw taal spreekt om elk aspect van de voorwaarden van het huurcontract te bespreken, om ervoor te zorgen dat uw belangen worden behartigd.

Naar informatie zoeken

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen