fbpx
Voordelen van verkopen en kopen met behulp van een makelaar

Voordelen van verkopen en kopen met behulp van een makelaar

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Is het raadzaam om vastgoed te kopen en verkopen via een onroerendgoedadviseur?
Het eerste wat in me opkomt bij het gebruik van een makelaar bij de verkoop van uw onroerend goed, is de commissie en het geld dat kan worden bespaard als u er geen zou gebruiken.
Als we echter naar het grotere geheel kijken, is het de moeite waard dit opnieuw te bekijken. Hier zijn enkele voordelen van het kopen of verkopen van uw woning via een makelaar:
• Het kopen of verkopen van een woning vereist veel tijd en toewijding. Naast de verschillende processen om het onroerend goed te verkopen, zult u ook te maken hebben met alle partijen. Bij het kopen is het proces vrijwel hetzelfde, daarom is het sneller en gemakkelijker om het huis van uw dromen te vinden via een betrouwbare makelaar.
• De makelaar heeft verschillende middelen (netwerk, website, ervaring, marktkennis, etc.) waarmee u potentiële kopers gemakkelijk kunt vinden.
• De makelaar heeft ook een grote portefeuille met woningen van collega´s waar u een woning kunt vinden die aan alle kenmerken voldoet die u zoekt. Het is van cruciaal belang dat de agent alle beschikbare objecten toont, ongeacht de commissie. Een woning die minder commissie opbrengt wordt door veel makelaars niet de moeite van hun tijd waard beschouwd.. Om deze redenen kan het niet tonen van vastgoed aan een klant worden gezien als handelen in het belang van de agent in plaats van de klant.
• De makelaar heeft een verkoop- en managementstrategie bij het sluiten van een verkoop. Vanaf de eerste vergadering is het van essentieel belang dat de makelaar u door het algemene proces van het kopen of verkopen van een onroerend goed begeleidt, en in het bijzonder de details doorneemt van het huis dat u gaat bekijken. Communicatie is uiterst belangrijk, samen met eerlijkheid en integriteit.
• Dankzij de diepgaande marktkennis krijgt u een nauwkeurige waardering van uw onroerend goed, waarbij u ook de potentiële koper adviseert over de verschillende manieren om de aankoop te voltooien, en, indien nodig, hulp bij het begeleiden en bemiddelen bij de toepassing van een hypotheek. Indien van toepassing, moet een verklaring worden gegeven waarom het onroerend goed te duur is, ondersteund door vergelijkende marktanalyses en recente recente verkopen.
• In het geval dat er iets misgaat, hebt u altijd een verantwoordelijke onderneming om garanties op te eisen.
• Naast het inhuren van een makelaar, is het meest aan te bevelen en praktisch om een onafhankelijke juridisch adviseur in te huren, met ervaring en een goede reputatie, om het hele aankoopproces te herzien, van het ondertekenen van het privécontract tot de registratie van de koper in de woning Registry.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen