fbpx

Waar gaat het mis? De 10 meestgemaakte fouten bij aankoop van een woning vanaf een (bouw) tekening

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Andere woningen van de verkoper niet bezichtigen betekent onnodig risico lopen. Hoewel het geen garantie geeft, is het altijd goed om mensen te spreken die eerder een appartement van dezelfde verkoper hebben gekocht, om na te gaan of er zich problemen hebben voorgedaan en hoe deze werden opgelost.
4. U laat u onder druk zetten door de verkoper
Argumenten zoals ‘Dit is de allerlaatste’, of ‘Morgen kan de prijs stijgen’ zijn manieren om druk uit te oefenen, en in de meeste gevallen gaat het hier om een leugen. Een overhaaste beslissing kan erg kostbaar voor u uitpakken.
5. U vraagt de verkoper niet om de benodigde informatie
Afhankelijk van de autonome regio waar u zich bevindt, is het verplicht om u van eerlijke informatie te voorzien. Uw onafhankelijke advocaat kan dit voor u nagaan.
6. U laat geen exacte opleverdatum in het koopcontract opnemen
Een exacte opleverdatum is van essentieel belang, omdat dit het moment bepaalt waarop u wel of geen geld kan terugvorderen als de oplevering niet op de afgesproken datum is.
Ga niet akkoord met open termijnen, zoals ‘in het derde kwartaal van 2018 met mogelijkheid tot verlenging.’ De ontwikkelaar heeft de verplichting om een exacte opleverdatum te noemen.
7. U vraagt geen schriftelijk kopie van het hypotheekvoorstel bij de hypotheekverstrekker
Voordat u een contract tekent, ga goed na of alle gegevens kloppen. Vraag altijd om een schriftelijk kopie en check of alle gegevens kloppen, met name gegevens die kunnen wijzigen. Bijvoorbeeld: de rentestand, de algemene voorwaarden, etc.
8. U neemt een impulsief besluit
Dit zal een van de grootste aankopen in uw leven zijn. NEEM GEEN OVERHAASTE BESLISSING. Ga niet over één nacht ijs, en denkt goed na voordat u een uiteindelijke beslissing neemt.
9 U checkt niet bij de bank van de verkoper of er een speciale rekening is, en of deze rekening wordt genoemd in het koopcontract.
Een goede verkoper is eerlijk en transparant. Vraag de verkoper om bankgegevens en check bij de bank of deze gegevens kloppen. Vraag de bank om een bewijs, u zult het later nodig hebben.
​10. U neemt de verkooppublicatie van de woning niet op in het contract
Alles wat u beloofd is in de aankondiging, maakt onderdeel uit van het koopcontract. Voeg deze publicatie toe, bewaar het, en maak het onderdeel van het document dat u tekent.
In veel landen is het normaal om naar een onafhankelijke advocaat te gaan, om zeker te weten dat alles goed geregeld is
Veel mensen die voor de ondertekening geen advocaat hadden ingeschakeld, hebben hier achteraf spijt van
Als u de zaken goed heeft geregeld, geeft dat rust voor u en uw familie.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen