fbpx
6 tips om te onderhandelen over de prijs van een huis

6 tips om te onderhandelen over de prijs van een huis

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Hoewel de huizenmarkt zich gestaag herstelt, is het nog steeds mogelijk om aanzienlijke kortingen op de vraagprijs, mits u effectief onderhandelt.
Als het gaat om het cruciale moment in het onderhandelingsproces, raden zowel Ignacio Pellicer en Pedro Heredia, partners van het advocatenkantoor Pellicer & Heredia, en specialisten in onroerend goedrecht aan dat u altijd effectief onderhandelt en kortingen krijgt die kunnen variëren van 5% tot 20% van de oorspronkelijke prijs.
Doe een redelijk bod. Om dit te doen, is het essentieel om de markt grondig te kennen. Hoewel een aanbieding die in sommige gevallen 10% onder de oorspronkelijke prijs ligt, redelijk kan zijn, kan deze in andere gevallen wel 30% bedragen. U kunt uzelf veel geld besparen door goed te onderhandelen.
Zorg dat je altijd andere opties heeft wanneer u voor de verkoper staat. Wees geïnteresseerd maar niet wanhopig. Ga altijd in onderhandeling met een plan B in gedachten. Hiermee kunt u overbrengen dat u meer opties hebt.
Houd een tijdslimiet aan voor aanvaarding van het aanbod. Deze periode is meestal tussen de drie en vijf dagen, omdat over het algemeen de deals binnen dit tijdsbestek worden gesloten.
Vraag zoveel mogelijk informatie van de verkoper. In het geval van wederverkoop vormen de behoeften van de verkoper een cruciaal onderdeel in de snelheid van het verkoop / koopproces. Wanneer de eigenaar moet verkopen vanwege erfrechtzaken, is het meestal gemakkelijker om over een verlaging van de prijs te onderhandelen.
Wees flexibel met de voorwaarden van de overeenkomst. Veel eigenaren bereiken een akkoord over wanneer ze de akten moeten ondertekenen, enz. Het belangrijkste aspect voor het voltooien van de verkoop kan echter de prijs zijn – of het nu een hogere of lagere prijs is. Let op de behoeften van de verkoper om de onderhandelingen vooruit te helpen.
Praat met de verkoper. Dit is je beste optie. Vreemd genoeg spelen psychologische factoren een belangrijke rol bij de verkoop van een huis. Voor veel verkopers speelt het gevoel dat alles soepel verloopt, zoals het feit dat de hypotheek al door de banken is goedgekeurd en dat de verkoper graag wil kopen, een belangrijke rol in het koop- en verkoopproces. Deze aspecten geven de verkoper gemoedsrust.
Als verkoper of koper, aarzel dan niet om contact op te nemen met een advocatenkantoor met ervaring in de begeleiding van aankoop of verkoop van een woning en ander juridisch onderzoek bij onroerendgoedtransacties.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen