fbpx
Ooit gedroomd over het bouwen van uw eigen woning in Spanje

Ooit gedroomd over het bouwen van uw eigen woning in Spanje

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Misschienheeftu al precies in uw hoofd hoe uw ideale huis in Spanje er uit zou moeten zien, waar deze zich zou moeten bevinden, wat de afmetingen en specificaties zouden moeten zijn. Het probleem is dat dit ideale huis nog niet lijkt te zijn gebouwd. De oplossing hiervoor:  ZELF BOUWEN.
Er zijn voordelen aan het in eigen handen nemen van de controle, waaronder het niet hoeven te betalen van de de commisie van een makelaar en het vermijden van enkele van de risico’s die verbonden zijn aan het kopen van een makelaar. Het bouwen van uw eigen onroerend goed in Spanje brengt echter ook veel risico’s met zich mee en u moet uw budget zorgvuldig berekenen.
Berekening van de kosten
Hoewel de meeste kosten liggen in de aankoop van het perceel en de bouwwerkzaamheden zelf, zijn er andere kosten die heel gemakkelijk worden vergeten.
Hieronder vindt u een overzicht van de totale kosten voor het bouwen van uw huis:
• Aankoop van het perceel: dit hangt af van de m²-prijs van het gebied.
• Bouwwerkzaamheden: we raden u aan met uw architect te praten over de prijzen, deze kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte materiaal.
• Professionele vergoedingen: bespreek de vergoedingen met uw architect en de advocaat, afhankelijk van het type project.
• Belastingen en vergunningen: controleer de kosten bij uw gemeentehuis.
Het is belangrijk dat u uw plek zorgvuldig selecteert. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is van cruciaal belang dat u bij de plaatselijke gemeente in Spanje nagaat of u toestemming hebt om te bouwen en welke beperkingen er kunnen zijn, wat betreft de afmetingen van het gebouw.
U moet ook rekening houden met de infratructuur. Is uw perceel toegankelijk via een openbare weg? Zijn er diensten beschikbaar zoals watervoorziening, riolering en elektriciteit? Kunnen er wel grote bouw- en constructie vrachtwagens komen?
Bovenop de bouwkosten en de prijs van het perceel, moet u de kosten van de akte van verkoop, notariskosten en registratie in het kadaster in Spanje toevoegen. Dit komt meestal neer op ongeveer 1% van de aankoopprijs.
De overdrachtsbelasting is 10% en als u een bedrijf bent, moet u 21% btw betalen. Er is ook een btw-heffing op de bouwwerken, die ongeveer 10% van het contractbudget bedraagt. De btw is ook van toepassing op de kosten van architecten, technici en bouwers, allemaal met een tarief van 21%.

Ervoor zorgen dat het legaal is

Hoe deskundig u ook bent, het is van essentieel belang dat u een architect in Spanje contracteert. U moet de juiste vergunningen hebben om een voorlopige water- en elektriciteitsvoorziening aan te vragen terwijl het pand wordt gebouwd.
Het klinkt misschien als een obstakelrace om je eigen huis te bouwen en het is zeker niet voor angsthazen, maar het kan nog steeds een goedkopere manier zijn om ervoor te zorgen dat je precies krijgt waar je van gedroomd hebt.
Huur experts in op het gebied van overdracht en eigendomsrecht die bij u kunnen zijn op elke stap van uw weg om uw nieuwe woning te legaliseren. Nadat je zoveel bloed, zweet en tranen in de constructie hebt gestopt, is het laatste wat je wilt, dat je te horen krijgt dat uw droomhuis moet worden afgebroken.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen