fbpx
Bouwvergunning aavragen in Spanje

Bouwvergunning aavragen in Spanje

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Heb je een woning gekocht en daarin wijzigingen aangebracht? Pas op!

Heb je een woning gekocht en daarin wijzigingen aangebracht? Misschien heeft u een aanbouw geplaats, een zwembad gebouwd of gewoon uw huis gemoderniseerd. Het kan als een verrassing komen dat voor elk van deze acties een bouwvergunning vereist is.

De bouwvergunningen zijn er in twee vormen: de ‘kleine bouwvergunning’ die van toepassing is op kleine verbouwingen, zoals het opnieuw inrichten van uw keuken of het betegelen van uw terras, en de ‘grote bouwvergunning’ die verwijst naar grote verbouwingen, zoals het bouwen van een zwembad of uitbreiding van uw eigendom.

Om de ‘grote bouwvergunning’ te verkrijgen, moet u de tekeningen van een architect indienen, samen met een bouwvergunningaanvraag bij uw gemeentehuis. De kosten van de bouwvergunning variëren afhankelijk van de grootte van het werk.

Het gebeurt nog steeds dat mensen niet op de hoogte zijn van de bovenstaande licenties en helaas kan dit tot grote gevolgen leiden. Als u niet over de juiste bouwvergunning beschikt, kunt u een boete krijgen. Het zal niet de bouwer zijn, maar u als de eigenaar die als verantwoordelijke wordt aangemerkt. Gemeentehuizen hebben inspecteurs die verantwoordelijk zijn voor het controleren van renovaties en woningverbeteringen, en als ze een bouwterrein zonder een vergunning detecteren, zullen ze de nodige acties ondernemen.

De sancties omvatten substantiële bedragen die u moet betalen, naast het alsnog legaliseren van de uitgevoerde werkzaamheden. Merk op dat er geen garantie is dat u een goedkeuring met terugwerkende kracht zult krijgen. In sommige gevallen kunt u, afhankelijk van de voorschriften, geconfronteerd worden met een verplichting tot het slopen van de (aan)bouw.

Om toekomstige problemen en / of boetes te voorkomen, raden we u aan om alle wijzigingen aan uw eigendom te registreren op de eigendomsakte, inclusief de bouw van een zwembad. De bouwvergunning dient altijd als bewijs van de ontwikkelingen aan het landgoed.

Als u van plan bent te verkopen, is het van het grootste belang dat uw eigendom voldoet aan de vereisten van de bouwvergunning. De advocaat van de kopende partij zal de nodige controles uitvoeren om te verzekeren dat alles in orde is. Een verbouwing zonder vergunning kan leiden tot een frustrerende vertraging in een verkoop, en in het ergste geval kunt u uw koper verliezen.

Als u zich zorgen maakt dat uw woning onvergunde (aan)bouw heeft, raden we u aan de bouwwerkzaamheden te controleren en uzelf de volgende vragen te stellen:

Komt de informatie overeen met de informatie in de eigendomsacte?

  • Heb je de benodigde bouwvergunning aangevraagd?
  • Heeft u het kadaster op de hoogte gebracht van de uitgevoerde werkzaamheden?
  • Heeft de Vereniging van Eigenaren (VVE) u de vereiste toestemming gegeven? (alleen indien van toepassing).

Als u niet over de juiste vergunningen beschikt, is het belangrijk dat u onmiddellijk actie onderneemt om deze te vergunningen te verkrijgen.

Pellicer & Heredia kan u helpen de situatie recht te zetten en de aanpassingen aan uw eigendomsakte te laten toevoegen en ervoor te zorgen dat alles legaal is en u die gemoedsrust geven. Neem vandaag nog contact met ons op voor bouwvergunningen of andere juridische zaken.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen