fbpx
erfenis-en-donatie

Erfenis en donatie

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Twijfels oplossen

Is het hetzelfde om een erfenis te ontvangen als om een schenking in Spanje te ontvangen?
Wat zijn de belangrijkste verschillen?
Wat is het beste voor mij en mijn gezin?
In Spanje is het ontvangen van een erfenis niet hetzelfde als het ontvangen van een donatie en de kosten variëren afhankelijk van de provincie of regio waar de donor en de begunstigde wonen.
Elke autonome gemeenschap heeft uitgebreide wetgeving en ze heffen belastingen op nalatenschappen en schenkingen anders.
In andere gemeenschappen zijn bijvoorbeeld de belastingen die moeten worden betaald voor erfenis minimaal, maar in andere gemeenschappen zijn de staatswetten van toepassing en deze overwegen alleen staatsverminderingen. Dit is hetzelfde in het geval van donaties.
Er is geen algemene regel voor Spanje als geheel. Daarom zou in het geval van een erfenis of schenking, met vergelijkbare omstandigheden, waarbij dezelfde familieleden een schenking van dezelfde goederen of activa erven of ontvangen, de te betalen belasting totaal verschillend zijn, afhankelijk van de woonplaats van de schenker en van de begunstigde. Dit varieert ook afhankelijk van waar de bezittingen zich bevinden.

Toch zijn de fiscale voordelen meestal hoger in het geval van overerving dan in het geval van schenkingen.

Voor praktische doeleinden is het goedkoper om te erven dan om een donatie te ontvangen, maar een donatie geeft ons meer flexibiliteit om onze goederen te distribueren aan wie we willen en om ervoor te zorgen dat de activa worden gebruikt zoals bedoeld, kunt u voorwaarden toepassen waaraan moet worden voldaan door de ontvanger, om de betreffende activa te ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde taak zijn. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, kan de gift worden ingetrokken. De donatie kan ook worden ingetrokken als er sprake is van fysiek of psychologisch misbruik door de ontvanger van de donatie.
In het voorbeeld van de Valenciaanse Gemeenschap zijn echter dezelfde verminderingen door verwantschapsdonaties als bij erfrecht op voorwaarde dat dit van ouders op kinderen of van kinderen op ouders is, een belastingvermindering van 75% dit is interessant omdat u hiermee uw vermogen vrij kunt verdelen .
Dit is echter afhankelijk van elk individueel geval en de individuele omstandigheden van elke persoon.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen