fbpx
Ook als uw financiele situatie het toelaat, kan huren ook voordelen bieden.

Huren, kopen, huren om te kopen

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Ook als uw financiele situatie het toelaat, kan huren ook voordelen bieden.

Nu de huizenmarkt tekenen van verbetering begint te vertonen in verschillende delen van Spanje, zoals aan de Costa Blanca, rijst opnieuw de vraag: wat moet ik doen voordat ik een investering doe in een huis dat wordt gebruikt voor mijn permanente verblijfsvergunning of een vakantiehuis? Moet ik een huis kopen in Spanje of moet ik eerst bevestigd hebben dat het huis en het gebied dat ik heb gekozen aan al mijn eisen voldoen? Deze vraag is moeilijk, vooral voor buitenlanders die besluiten te investeren en met pensioen te gaan in Spanje.

Huren is een veel lagere verplichting dan de aankopen. Het is waar dat veel mensen die in het begin van plan zijn te kopen veel twijfels hebben, dus om te beginnen huren ze een veel kleiner financieel risico. Toch vragen veel huurders zich nog steeds af of het de moeite waard is om te kopen als ze de uitspraak horen dat ‘huren geld weggooien’ is.
Er is een middenweg, die veel mensen hebben gebruikt, vooral in tijden van crisis: de zogenaamde “huur om te kopen” – zolang de verkoper hiermee instemt -. Maar waaruit bestaat deze optie?
De “huur om te kopen” is een dubbel of gemengd contract, bestaande uit twee subcontracten, een voor de huur van het onroerend goed en een voor de aankoop van het onroerend goed. Hierdoor kan de huurder gedurende een bepaalde periode in het gehuurde wonen, waarna hij het recht heeft om het onroerend goed te kopen voor een vooraf overeengekomen prijs waarvan de betaalde huur geheel of gedeeltelijk in mindering wordt gebracht op de definitieve aankoopprijs.
Maar u koos voor de optie om een woning direct te kopen. De onroerendgoedmarkt is momenteel in een perfecte staat om te investeren, vooral in kustgebieden waar een overaanbod van onroerend goed is, tegen relatief lage prijzen. Er is ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot fantastische hypotheken met een laag vast tarief tussen 2% en 3% – 15 jaar vast. Het is waar dat niet-gefinancierde investeringen de meest winstgevende optie zijn, maar ook meer kapitaliseren.
Er zijn verschillende opties beschikbaar nu de huizenmarkt begint te verbeteren, vooral ook omdat banken aantrekkelijke kredieten aanbieden. Alles hangt in veel gevallen af van de behoeften en wensen van de koper en de goede deals op de woningmarkt.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen