fbpx
Huurwoningen en hun belastingen

Huurwoningen en hun belastingen

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Hoewel de afgelopen jaren de verhuur van privé-accommodaties voor toeristische doeleinden aanzienlijk is toegenomen, is de eerste onzekerheid die ontstaat de fiscale behandeling die op deze bedrijfsactiviteit moet worden toegepast.
Belastingbetalers zullen verschillende belastingverplichtingen hebben, afhankelijk van het feit of ze fiscaal ingezetenen zijn in Spanje of niet.
Hoewel de Wet op de toegevoegde waarde (btw) voor hostingdiensten bij services die specifiek zijn voor de hotelindustrie een btw-percentage bevatten, is dit meestal niet het geval voor toeristische appartementen, waar een woning beschikbaar wordt gesteld voor verhuur, daarom moet u er rekening mee houden dat de onderstaande services niet worden beschouwd als services van de horeca, wat betekent dat u geen btw in rekening hoeft te brengen voor uw vakantiewoning:
• Schoonmaakservice bij het inchecken en uitchecken van de contractperiode.
• Wisseling van linnengoed bij het inchecken en uitchecken van de contractperiode.
• Schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes en de urbanisatie.
• Technische ondersteuning en onderhoudsdiensten voor mogelijke reparaties (sanitair, elektriciteit, glaswerk, zonwering, sloten en elektrische apparaten).
Desalniettemin moet u niet vergeten dat over de inkomsten uit vakantieverblijven belasting wordt geheven. Er zijn verschillende tarieven, afhankelijk van of u fiscaal inwoner bent van Spanje of niet.
De rendementen worden door de eigenaar van het onroerend goed aangegeven als rendementen van kapitaalgoederen, zonder in staat te zijn te profiteren van eventuele kortingen die van toepassing zijn op langetermijnverhuur omdat deze alleen het vereiste van tijdelijke aard dekken.
Bovendien zullen de perioden waarin het onroerend goed niet wordt verhuurd, een inkomsten toerekening worden gegenereerd, net als bij een gewoon onroerend goed.
Als belastingplichtige in Spanje moeten de aangiften worden ingediend tijdens de inkomstenbelastingcampagne, van april tot juni van het jaar volgend op het jaar dat overeenkomt met de aangifte.
Niet-ingezeten belastingplichtigen moeten echter per kwartaal de ontvangen inkomsten aangeven. Het belastingpercentage varieert afhankelijk van of zij ingezetenen zijn van landen in de Europese Unie, IJsland en Noorwegen die worden belast tegen 19%, terwijl de resterende landen 24% betalen.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen