fbpx
Krakers in uw woning kunnen na 5 dagen worden uitgezet

Krakers in uw woning kunnen na 5 dagen worden uitgezet

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

De term kraker wordt gebruikt voor een persoon die illegaal een eigendom bezet dat van u is.
De algemene rechtbanken hebben in juni 2018 artikel 250 goedgekeurd en gewijzigd. 4de van Wet 1/2000, vanwege de groeiende vraag naar snelle en effectieve antwoorden, zonder toevlucht te moeten nemen tot strafprocedures bij het proberen om krakers uit uw eigendom te verdrijven.
Wat is een kraker? De term kraker wordt gebruikt voor een persoon die op onwettige wijze het eigendom bezet dat uw bezit is en geen mede eigenaar, rechten of huurovereenkomst heeft. Wanneer uw huurder op uw eigendom blijft zonder huur te betalen, is die persoon een “overhuurder”, die ook bekend staat als “leed bij huur”. Je kunt die huurder als een kraker beschouwen, maar technisch gezien hadden krakers nooit toestemming om daar te wonen.
Soms zullen krakers doen alsof ze rechten op uw eigendom hebben, afhankelijk van de omstandigheden en lokale wetten. Als een kraker een tijd lang een woning mag bewonen, kunnen ze dezelfde verhuurder-huurderrechten hebben als overhuurders. Afhankelijk van het land zijn sommige rechtsgebieden vriendelijker voor krakers dan andere.
Deze nieuwe uitspraak beoogt het probleem op te lossen van mensen die illegaal lege eigendommen bezetten. Voorheen maakte de straf het te gemakkelijk om illegale bezetting te laten gebeuren, omdat het niet alleen maanden zou vergen om krakers te verdrijven, maar het zou ook kostbaar zijn om ze voor het gerecht te brengen.
Met de wijzigingen in de Wet 1/2000 van kracht, als u iemand in uw eigendom leeft zonder wettelijk bindend contract, kunt u de personen aanklagen zonder hun persoonlijke gegevens te hebben en een verzoek tot onmiddellijke uitzetting indienen. Naast de claim wordt u gevraagd om bewijs te leveren dat u de rechtmatige eigenaar bent, zoals de eigendomsbewijzen.
Zodra de claim is aanvaard, krijgen de krakers een ontruimingsbericht, waarin ze 5 dagen de tijd krijgen om het bewijs te leveren dat ze de eigenaar of huurder zijn en het recht hebben om in het pand te blijven. Als ze geen officieel document overleggen dat dit bewijst, beveelt de rechtbank onmiddellijke uitzetting, zonder kans op beroep.
Deze hervorming zal gevolgen hebben voor onroerend goed waarvan de eigenaren “particulieren, non-profitorganisaties en openbare instellingen zijn die sociale woningen bezitten.” Uitgesloten is het onroerend goed in handen van banken en beleggingsfondsen.
Een goede advocaat adviseert je om jezelf te beschermen tegen krakers voordat ze intrekken. Als u een onroerend goed bezit dat leeg staat, probeer het dan regelmatig te controleren en als u niet in de buurt woont, vraag dan een vriend om het voor u te controleren of huur een managementbedrijf in om het werk te doen. Als je alle voorzorgsmaatregelen neemt en nog steeds een krakers in uw pand krijgt, blijf dan kalm, bel de politie en dien onmiddellijk een ontruimingsclaim in.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen