fbpx
Onroerendogoed verkopen in Spanje?

Onroerendogoed verkopen in Spanje?

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Als u van plan bent onroerend goed in Spanje te verkopen, kan dit artikel nuttig voor u zijn: Waar te beginnen, Stappen om te volgen…
Als u overweegt onroerend goed te verkopen in Spanje, of in een ander land, weet u misschien niet zeker waar u moet beginnen en welke valkuilen u moet vermijden.
Stappen om uw woning in Spanje te verkopen
Dit zijn de stappen die u moet volgen als u uw Spaanse onroerend goed wilt verkopen:

• Marketing van het onroerend goed

U kunt op vele manieren reclame maken voor uw woning. De goedkoopste manier is om een bord “te koop” op de voorkant van uw woning te plaatsen. Hoewel goedkoper, is dit misschien de minst effectieve manier om uw eigendom te vermarkten.
Een andere mogelijkheid is uw onroerend goed online te adverteren. Sommige online bedrijven bieden hun diensten gratis aan, terwijl anderen kosten in rekening brengen.

• Traditioneel zou u een makelaar inhuren.

Het nadeel is dat de agent een percentage van de verkoopprijs in rekening brengt, te betalen bij voltooiing. Uw makelaar kan u vragen een exclusiviteitscontract te ondertekenen waarin staat dat u geen ander bedrijf zult inhuren om uw eigendom te verkopen.
In elk contract moet duidelijk de commissie worden vermeld die de agent in rekening zal brengen voor het succesvol vermarkten van het onroerend goed en het contract moet groen licht krijgen door uw advocaat.

• Reserveringscontract

Zodra u een aanbieding hebt geaccepteerd, voert de advocaat van de koper due diligence-onderzoeken uit op het onroerend goed. Als er geen zorgen zijn, is de volgende stap het opstellen en ondertekenen van een ‘deposit contract’.
Bij ondertekening van het aanbetalingscontract betaalt de koper een aanbetaling die hem het exclusieve recht geeft om uw eigendom te kopen. In het contract wordt ook de datum van voltooiing vermeld.
Het is gebruikelijk dat in het reserveringscontract wordt vermeld dat als de koper de koop verlaat na het ondertekenen van het aanbetalingscontract, hij zijn aanbetaling verliest. Als de verkoper zich terugtrekt uit het contract, is hij verplicht de koper het dubbele van het aanbetalingsbedrag te betalen. Deze clausule is geschreven volgens artikel 1454 van het Spaanse burgerlijk wetboek.

• Voltooiing

De volgende stap is de slotfase. De akten worden voor een notaris ondertekend door de verkoper, de koper of hun respectieve advocaten als zij volledige volmacht hebben. De betaling gebeurt normaal gesproken via een bankgarantie.
Het is verstandig en aanbevolen om een onafhankelijke advocaat in te huren voor een dergelijke belangrijke en dure transactie om te voorkomen dat u per ongeluk de verplichting aanvaardt om belasting te betalen waarvoor u niet verantwoordelijk bent of dat u met ongunstige voorwaarden instemt.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen