fbpx
testament-maakt

Dingen waar u aan moet denken als u een testament maakt

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Wij denken dat het ergbelangrijk is dat uw testament wordt bijgewerkt. Wees voorzichtig bij het overwegen of u een internationaal testament of een testament alleen voor uw bezittingen in uw thuisland en een andere voor de bezittingen in Spanje wilt hebben. Aangezien de Nederlandse wet totaal verschilt van de Spaanse wet, moet u ervoor zorgen dat uw advocaat uw testamenten opstelt en ervoor zorgt dat deze geldig zijn in Spanje en / of in Nederland, rekening houdend met de vraag of uw nationale wetgeving van toepassing is of de wet van het land van herkomst.
Met betrekking tot nalatenschappen, vooral als de overledene bezittingen in het buitenland en in Spanje heeft achtergelaten, moet u voorzichtig zijn met de stappen die u moet nemen om uw nalatenschap in Spanje te verwerken. Soms is het nodig dat u erkenning van het testament moet hebben-, het testamente zal moeten voldoen aan de regels van het land betreffende nalatebschappen en moeten voldoen aan de formaliteiten van het land waar het werd opgesteld (die kan verschillen van het land waarin de activa zijn). Houd er rekening mee dat u volgens de Nederlandse wetgeving niet altijd het recht hebt om de activa over te laten aan iedereen die u maar wilt, en dat bepaalde mensen een claim kunnen indienen op uw nalatenschap.
Om een testament op te stellen en een completere en uitgebreidere service te ontvangen, raden we u aan altijd een advocaat te bezoeken, zodat u alle benodigde informatie kunt ontvangen om uw dierbaren te beschermen en ervoor te zorgen dat uw testament in overeenstemming is met je laatste wensen. In de planningsfase van het opstellen van een testament is het ook een goed moment om te beginnen met belastingplanning om uw nalatenschap zo fiscaal efficiënt mogelijk te maken, dit is ook iets waar uw advocaat u bij kan helpen.

Wat kan ik naast mijn fysieke bezittingen in mijn testament opnemen?

Uw testament kan wettelijke instructies bevatten, waaronder de volgende:
• De aanstelling van een testamentaire voogd als de erflater een ouder of voogd van een minderjarige of een gehandicapte persoon is.
• Wensen of uitleg over bepaalde beslissingen uitdrukken.
Met betrekking tot mijn nakomelingen:
U kunt meer van uw nalatenschap overlaten aan een of meer van uw kinderen dan de anderen, afhankelijk van wat de toepasselijke wet van uw testament is.
Met betrekking tot mijn partner:
Hier zijn oneindige mogelijkheden en zorgen omdat alle huwelijken anders zijn.
Houd echter rekening met het volgende:
• Heb je kinderen?
• Heeft u of uw echtgenoot kinderen uit eerdere relaties?
• Wilt u de kinderen van uw partner in uw testament opnemen?
• Zijn er andere mensen financieel afhankelijk van jou?
• Houd er rekening mee dat de schulden ook worden geërfd tenzij u het tegenovergestelde zegt.
• De Spaanse wet is gunstiger voor een echtpaarde dan voor een ongehuwd paar (zelfs vanuit fiscaal oogpunt).
In het algemeen beschermt de Spaanse erfrechtwet het erfrecht ten gunste van de nakomelingen, voorouders, echtgenoten of partner en financieel afhankelijke personen van de erflater. Als u echter niet de Spaanse nationaliteit bezit, kunt u meer of zelfs gratis over uw vermogen beschikken als u besluit een testament op te stellen volgens de wetgeving van uw thuisland als u dit specifiek vermeldt.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen