fbpx
Verplicht energie certificaat

Verplicht energie certificaat

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Certificado de Eficiencia Energética (CEE) (Energiecertificaat)

Sinds 1 juni 2013 heeft iedereen die een woning verkoopt of huurt, op korte of lange termijn, een energieprestatiecertificaat nodig. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, die we verderop in het artikel zullen vermelden.
Het energieprestatiecertificaat is een rapport dat beschrijft hoe efficiënt een woning is in termen van energieverbruik (elektriciteit, water en gas). Het kent een energieclassificatie toe aan elk huis op een schaal die varieert van “A” (de meest efficiënte) tot “G” (de minst efficiënte).
Om een certificaat aan te vragen, moet u een geregistreerde EPC-beoordelaar doorlopen. Veel specialisten op het gebied van duurzame energie, architecten, landmeters en bouwingenieurs zijn nu geregistreerd als Energy Assessors en kunnen een EPC uitgeven.
De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen van een Energieprestatiecertificaat EPC ligt bij de verkoper of in geval van een nieuwbouw, de ontwikkelaar. Zodra u de EPC hebt, staat uw eigendom 10 jaar onder garantie.
Voor welk vastgoed is een energieprestatiecertificaat vereist en welk vastgoed is van dit certificaat vrijgesteld?
Als u uw woning wilt verkopen of voor een langere periode dan vier maanden wilt verhuren, is een energieprestatiecertificaat een strikte vereiste. Zonder de EPC kan uw eigendom niet worden verkocht, noch kan het wettelijk worden verhuurd voor een periode van meer dan vier maanden.
Wanneer het onroerend goed wordt verkocht, moet het originele certificaat worden overgelegd door de verkoper en in het geval van een nieuw huurcontract moet een fotokopie bij het contract worden gevoegd.
Bovendien moet in reclamemateriaal duidelijk het toegewezen energielabel worden vermeld. Makelaars zijn verplicht om details van de EPC op te nemen in advertenties zoals posters, op internet en in brochures.

Een EPC is niet vereist in de volgende scenario’s:

• Een woning met een vloeroppervlak van minder dan 50 vierkante meter.
• Gebouwen die worden gekocht voor grote renovatie of sloop.
• Gebouwen of delen van gebouwen die minder dan vier maanden per jaar worden gebruikt.
Naast dat een EPC een vereiste is voor de meeste eigenschappen, voegt het waarde toe aan uw huis. Bovendien is het vanwege de wet op de vakantieverhuur ook een voorwaarde om uw licentie te laten goedkeuren (indien van toepassing).
De verantwoordelijke autonomie zal een team van inspecteurs hebben om te controleren of de juiste certificaten aanwezig zijn. Als u geen geldig energieprestatiecertificaat hebt, kunnen er serieuze boetes wordenopgelegd, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen