fbpx
Verschillende huurcontracten

Verschillende huurcontracten

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Ontdek welke het beste bij u past

Als u overweegt uw woning te verhuren, zijn dit de drie meest voorkomende huurovereenkomsten:

1. Voor (hoofd) verblijf, bedoeld voor ander gebruik dan (seizoensgebonden) verblijf en toerisme. Dit type wordt gekenmerkt door het voldoen aan de behoefte van de huurder voor onbepaalde tijd, in termen van het feit dat de woning op lange termijn hun hoofdwoning zal worden.
2. Seizoensverhuur. Dit type verhuur is er niet op gericht dat de woning een permanente woning van de huurder wordt, maar tijdelijke accommodatie (voor werk, studie, recreatie / toerisme). De duur is daarom een voorwaarde, bovendien moeten we er rekening mee houden dat de bezetting incidenteel is.
3. De toeristenovereenkomst. Het verschilt van de vorige in de manier waarop het werd uitgesloten van de Law of Urban Rentals (LAU). Dit betekent dat de wetgeving dit type huur niet reguleert, en dat elke autonomie dit zelf moet doen en dit moet voldoen aan de normen binnen die autonome wetgeving. Aan de andere kant, om de huur te beschouwen als die van een “toerist”, moet het betrekking hebben op het gehele gemeubileerde onroerend goed dat per onmiddelijke ingang moet kunnen gebruikt, door marketing en regelmatige reclame in kanalen voor toerisme.
Deze details onderscheiden dit soort verhuur van seizoensverhuur, die niet wordt aangeboden als een toeristisch appartement of voorzien van directheid of regelmaat.
• Om uw woning als toeristisch appartement te adverteren, moet u, zoals de sectorale voorschriften bepalen, zoals in de autonome gemeenschap van Valencia, vooraf een gunstig stadscompatibiliteitscertificaat aanvragen bij uw stadhuis om toegang te krijgen tot het toeristenregister appartementen bij de territoriale dienst van toerisme, waar u een licentienummer krijgt, dat moet worden opgenomen in elke advertentie voor onroerend goed.
• Verwijzen naar langlopende en seizoenscontracten, omdat ze onderworpen zijn aan de nationale regelgeving (LAU), moeten contracten verplichte minimumvereisten bevatten, zoals de eis voor een aanbetaling, die voor het gebruik van een (hoofd) verblijf een betaling zal zijn van een maand, en voor degenen die zijn bedoeld voor ander gebruik dan die van verblijf (seizoensgebonden) zal twee maanden zijn.
• Met betrekking tot de aanbetaling voor het gebruik van de hoofdwoning (lange termijn), moet u weten dat de verhuurder / eigenaar verplicht is de huurovereenkomst aan te geven en de borg apart te houden, die de huurder aan het einde van het contract kan terugvorderen.
Ten slotte zijn er recentelijk ontwikkelingen op het gebied van regelgeving opgetreden als gevolg van een wijziging van de LAU, hetgeen inhoudt dat de nieuwe langetermijncontracten aantrekkelijker worden gemaakt voor huurders, waardoor de verplichte verlengingsperiode wordt verlengd van 3 jaar tot 5 jaar. Meer informatie over de nieuwe regelgeving die de nieuwe contracten zal beïnvloeden, vindt u hieronder.
Nieuw besluit betreffende dringende maatregelen met betrekking tot de contracten die moeten worden ondertekend vanaf woensdag 19 december 2018.
Na de publicatie van het nieuwe koninklijk decreet 21/2018 van 14 december betreffende dringende maatregelen met betrekking tot huisvesting en verhuur, zijn bepaalde punten met betrekking tot huur door particuliere eigenaren of bedrijven gewijzigd, evenals het ontruimingsproces en de opname van sociale woningen in financiële investeringen.

Lange termijn verhuur

Met betrekking tot langetermijnverhuur moeten degenen die ondertekenen met het doel dat het onroerend goed hun hoofdverblijfplaats wordt, weten dat sinds de inwerkingtreding van dit nieuwe besluit huurcontracten, ondanks dat ze door jaarperiodiciteit worden vastgelegd, de volgende garantie zullen hebben in gunst van de huurder, die onder de wet valt:
Voor nieuwe contracten, die nu worden gesloten: ondanks dat het is overeengekomen voor de periode van een jaar, wordt de loutere duurzaamheid van de huurder in het pand opgevat als het willen blijven in het pand voor een ander jaar, en zo verder tot een periode van 5 jaar.
Hetzelfde zal gebeuren, maar voor een periode van 7 jaar, in het geval dat het huis eigendom is van een bedrijf.
Zodra deze voorwaarden zijn verstreken, en de verhuurder geen voorafgaande kennisgeving van een minimumperiode van 30 dagen opgeeft, vindt een stilzwijgende verlenging van het contract plaats, wat een verlenging met nog eens 3 jaar betekent.
Vervolgens kan het contract stilzwijgend worden verlengd, jaarlijks, zolang er geen opzegging door de huiseigenaar is.
De enige manier om aanvankelijk de verplichte verlenging van 5/7 jaar en de daaropvolgende 3 jaar van stilzwijgende verlenging te weigeren, is als de eigenaar na het eerste jaar van de huurovereenkomst het onroerend goed nodig heeft voor het gebruik van zijn of zijn gezin, in de eerste graad van verwantschap. Dit moet schriftelijk aan de huurder worden meegedeeld.

Toeristische accommodaties

Met betrekking tot toeristische accommodaties mogen deze alleen via toeristische kanalen worden verhuurd, en met de juiste beschrijving volgens de geldende toepasselijke toeristische voorschriften. Bovendien omvat het een verbetering van het horizontale eigendomsregime waarmee de gemeenschappen van de eigenaren de uitoefening van genoemde activiteit kunnen beperken of conditioneren.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen