fbpx
Woekerrentes op doorlopende kredietkaarten

Woekerrentes op doorlopende kredietkaarten

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft op 4 maart 2020 beslist dat de rente op doorlopende kredietkaarten te hoog is.
Zoals duidelijk werd is de Spaanse justitie duidelijk over kredietkaarten en is vastgesteld door het Hooggerechtshof dat deze uitgestelde betalingsmethode een hogere en zelfs kennelijk onevenredige rentevoet voor de klant met zich meebrengt.
De banken hebben hoge resultaten geboekt met consumentenleningen met een gemiddelde rente van bijna 20%, dat wil zeggen ruim boven de rente die banken op normale leningen toepassen.
Hieraan moeten we toevoegen dat de betalingsmethode inhoudt dat de kredietaflossing bijna voor onbepaalde tijd wordt verlengd, omdat deze voor vele jaren rente genereert. Dit is een gevolg van het gebrek aan transparantie bij het afsluiten van een rekeningen.
Dat is de reden waarom het Spaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat elke zaak moet worden geanalyseerd en ingegrepen, aangezien consumentenleningen onverantwoord zijn verstrekt tegen zeer hoge rentetarieven met een hoog risico op overmatige schuldenlast van consumenten die in de meeste gevallen automatisch en zonder enige garantie en onderzoek te doen naar het vermogen van de klant om te betalen zijn afgesloten.
Het Hooggerechtshof betwijfelt het rentetarief dat door de bank wordt toegepast en ook de complexe werking ervan, waardoor kleine schulden uiteindelijk eeuwige schulden voor gezinnen worden, aangezien de maandelijkse termijnen die worden aangeboden als een claim zeer laag zijn en het uiterlijk van comfort geven , impliceren dat de rente niet eens wordt gedekt, zodat de schuld nooit lijkt te zijn verminderd.
Tot de meest blootgestelde entiteiten behoren Cofidis, Creditea, Santander Consumer, Carrefour, Cetelem, BBVA en Caixabank.
Bij Pellicer & Heredia Abogados moedigen wij u aan, de mogelijkheid om uw geld te claimen niet te negeren, wij adviseren en begeleiden u vanaf het begin en bestuderen de levensvatbaarheid van uw claim.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen