fbpx
wonning-wilt-verhuren

Wat komt erbij kijen als u uw wonning wilt verhuren

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op

7 advocaten nu online

Let op de wettelijke vereisten.

In Spanje neemt het aantal reizigers dat kiest voor toeristische appartementen als accommodatie toe. De Costa Blanca behoort tot de 5 populairste toeristenregio’s.
Maar waar moet u op letten als u uw woning als toeristisch appartement wilt gebruiken? Er zijn verschillende standaardvereisten waarmee u vooraf rekening moet houden:

1. Stedelijk compatibiliteitsrapport

Voorafgaand aan het aanvragen van de openingsvergunning als een toeristenappartement, en in overeenstemming met de nieuwe voorschriften die sinds juli 2018 van kracht zijn, moet u bij uw plaatselijke gemeentehuis een stadsverenigbaarheidsrapport aanvragen waarmee u uw woning kunt verhuren en kunt beginnen als gastheer.
Dit rapport, dat positief moet zijn, is een vereiste voor het aanvragen en verkrijgen van de vergunning voor toeristenappartementen.
Bovendien moet u een beroepsvergunning van maximaal 5 jaar verkrijgen, die ook bij de vergunningaanvraag moet worden verstrekt.
2. Verklaring en registratie van toeristenappartementen bij het regionale ministerie van Toerisme
De toepassing van de licentie is een verklaring waarin u aangeeft dat u aan alle standaardvereisten voldoet.
Deze minimumnormen zullen worden onderzocht door een technisch architect, die ook de vereiste tekens zal voorbereiden om het pand aan te passen aan accommodatie (nooduitgangen, enz.).
Momenteel kan de licentieaanvraag persoonlijk of online worden ingediend, waarbij de tweede optie de meest efficiënte is, waarvoor een elektronische handtekening is vereist.
Zodra de registratie is goedgekeurd, krijgt uw huis een registratienummer, dat moet worden opgenomen in elke publicatie en reclame, inclusief Airbnb, enz. Bovendien moet een goedgekeurd bord met het registratienummer bij de ingang worden geplaatst:

3. Reizigerslogboek en klachtenformulieren

Nadat u met de dienst bent begonnen, moet u de volledige naam en reisdocumentinformatie van de inzittenden bewaren voor een kort verslag, dat moet worden doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Bovendien moet het appartement klachtenformulieren beschikbaar hebben, die tegen een kleine vergoeding kunnen worden aangevraagd bij het ministerie van Financiën.

4. Vakantiehuisverzekering – Hotelbedrijf

Met een vakantieverhuur zult u talloze bezoekers van en naar uw woning hebben, wat betekent dat uw buren / derden aan een groter risico zijn blootgesteld. Daarom zullen wij u adviseren en helpen bij het afsluiten van een vakantiehuisverzekering, die u zal dekken volgens de nieuwe voorwaarden van het pand.

5. Fiscale behandeling van vakantieactiviteiten

Een advocaat kan u adviseren over de belasting van vakantiewoningen die zijn aangepast aan uw persoonlijke situatie en u een belastingbeheerservice aanbieden die voldoet aan uw behoeften, als ingezetene of niet-ingezetene in Spanje.

Naar informatie zoeken

Als je een vriend hebt of iemand kent die mogelijk geïnteresseerd is in dit onderwerp, kun je deze tekst delen of verzenden via deze knoppen::

Heeft u meer informatie nodig? We zijn er om je te helpen